Tips och råd när du funderar på en Checkkredit till företaget

Vi har många redovisningskunder som under 2020 har noterat ett stort tapp i sin försäljning. Samtidigt har intäkter och kostnader haft korta, intensiva, svängningar under året hänförliga till regeringens och folkhälsomyndighetens allmänna råd.

Vi märker vid fakturering att många företag ibland rentav saknar pengar i kassan då deras kunder betalar fakturor för sent eller försöker skjuta på betalningar. Ibland kan vi rekommendera att kunden säljer sina fakturor för att lossa kapital, ibland hjälper vi till att söka stöd men vad företagen egentligen har behov av är en kostnadseffektiv och stabil checkräkningskredit som passar deras verksamhet.

En checkräkningskredit, eller kontokredit, innebär möjligheten att snabbt täcka upp för kortfristiga brister i kassan. Det kan handla om att under en begränsad period låna 100 000 kr för att betala en leverantör, löner eller helt enkelt undvika en betalningsanmärkning. Vi rekommenderar att företag förhandlar fram och säkerställer att de har en checkräkningskredit som är anpassad i storlek till deras företag.

Vi på Bravo Ekonomi, kan tillsammans med Kreditval, hjälpa er ansöka och räkna fram vilket kreditutrymme ni behöver på checken, vilken säkerhet som fungerar och hur ni jämför räntan på en checkräkning i jämförelse mot t.ex. ett företagslån. Vår erfarenhet sträcker sig över flera år av hanteringen av finansieringsfrågor över en uppsjö olika branscher. Företagets storlek eller ålder spelar ingen roll när du väljer checkräkningskredit – men det är ett krav att du har en god kontroll över ekonomin, särskilt när det råder en pandemi.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.